Godelief Ceulemans

Over Godelief Ceulemans

Godelief groeide op in de binnenstad van Nijmegen waar alle huizen verwoest waren door het bombardement in 1944 maar waar de wederopbouw in 1952 op volle toeren draaide. Zes kinderen, vader en moeder en opa en oma Ceulemans woonden boven de schoenenzaak van vader waar het de zoete inval was: er kwamen schilders, schrijvers en mensen uit de politiek over de vloer.
Haar opa Ceulemans kon goed schilderen en haar vader had ook talent maar de schoenenzaak slokte zijn leven op.
Haar oudste zus en zij zaten altijd te tekenen. Godelief was ook veel met naald en draad, lapjes wandkleden, stoffen poppen, weven, spinnen, borduren etc. bezig.
In de achterkamer kwam de handnaaimachine op tafel en werd er door de vier zussen vanalles gemaakt, Godelief maakte haar eerste jurk toen zij 12 jaar was.
Later ging zij naar een couture opleiding waar zij de kneepjes van het vak leerde en de volgende stap was de Hoge school voor de Kunsten in Arnhem (Mode) waar zij de kunstzinnige kant van het vak leerde kennen.
In de jaren ’80 won zij een mode ontwerpwedstrijd van de Bijenkorf. Zo stond zij enkele keren met haar ontwerpen in de krant.

Toen zij in 1990 in Sittard kwam wonen was de Kunstacademie in Maasmechelen de volgende uitdaging.
De schildertechnieken werden meer verbeterd, en na 7 jaar is daar het schilderen op stof ontstaan waar weer mooie ontwerpen uitgroeiden.
Ook beschilderde doeken die achter elkaar werden gehangen gaven speciale effecten.
De techniek, draad op papier met licht er achter in kastjes zijn hier ook ontstaan.
Na vele kunstmarkten, kunstroutes, kastelen, en modeshows is Godelief in 2013 in de binnenstad van Sittard haar Kunsthuis begonnen met beschilderde kleding en schilderijen.
In 2020 moest zij helaas haar zaak sluiten vanwege corona, maar het bloed kruipt nog steeds waar het niet gaan kan.
Lijnvoering, gezichten en schrijven komen veel in haar werk voor.Werk van Godelief Ceulemans


Godelief Ceulemans in het nieuws


Exposities van Godelief