Kunst van de overkant

Geschreven door:
Gepubliceerd op:
Kunstenaar(s):
Laden Exposities

« Alle Exposities

  • Dit evenement is voorbij.

Kunst van de overkant

26 oktober 2018 - 11 november 2018

‘Kunst van de overkant’

Van 26 oktober t/m 11 november 2018 steken 5 leden van de Limburgse Kunstkring de Maas over en exposeren recent werk in ‘The gallery’  in Genk (B)

Nic Heffels Zoekt in zijn werk naar de essentie door het verleggen van grenzen, selecteren en weglaten, vereenvoudigen en abstraheren. Het wekken van suggesties heeft voor hem meer waarde dan het noteren van zijn waarnemingen.

Jos Solberg zoekt in zijn landschappen de interactie tussen techniek, coloriet, esthetiek en filosofisch gedachtegoed, om zo het uiteindelijke beeld te bepalen dat al schilderend bijna als vanzelf ontstaat.

Jacob Muys heeft de natuur en zijn directe omgeving als bronnen waaruit hij zijn beelden put. In het Limburgse land doet hij ideeën en indrukken op die in het atelier  vertaald worden in naturalistische abstractie.

Clemens Maassen studeerde architectuur, hetgeen goed zichtbaar is in zijn werk. Iets maken zit bij hem in het bloed. Hij maakt tekeningen, meubels, installaties en schilderijen. Het bedenken en maken gaan daarbij meestal hand in hand.

Cees Alfrink werkt vanuit een geschetst concept de voorstelling verder uit, waarbij het beeldende verhaal tenslotte zijn inhoud krijgt. Uiteindelijk wordt niet de weergave van de gebeurtenis, maar de compositie, bepalend voor het grafische eindresultaat.

Gegevens

Begin:
26 oktober 2018
Einde:
11 november 2018
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

The Gallery
Molenstraat 7
Genk (B), België
+ Google Maps

De redactie van de LKK is niet verantwoordelijk voor gegevens die door derden zijn aangeleverd. Controleer altijd de website van het evenement op de meest actuele gegevens.