Eerste fototentoonstelling van Photo Artistique in het Terpkerkje Urmond.

Geschreven door:
Gepubliceerd op:
Kunstenaar(s):
Laden Exposities

« Alle Exposities

  • Dit evenement is voorbij.

Eerste fototentoonstelling van Photo Artistique in het Terpkerkje Urmond.

16 december 2023 @ 12:00 - 17 december 2023 @ 17:00

5 enthousiaste fotografen werken sinds anderhalf jaar samen onder de naam Photo Artistique. Zij treden op 15 december naar buiten met hun expositie Open Oog. Van meet af aan was er het idee een gezamenlijk tentoonstelling te organiseren vanuit een persoonlijk thema. De leden presenteren elk een serie foto’s rond  een  zelfgekozen thema, geïnspireerd op bekende voorgangers, tijdgenoten of kunststromingen.  De inspiratie voor ieders thema is zeer  uiteenlopend.

Ine Bierings laat bijzondere zwart wit portretten zien van hedendaagse powervrouwen geïnspireerd door Erwin Olof en Stefan van Vleteren. Henk Hollemans vertrekt vanuit de moderne architectuur. Met name vanuit het deconstructivisme van Ghery en Koolhaas en komt daarbij uit op zijn thema Reflectie. Truus Houben is gefascineerd door wat er allemaal op straat te zien is en komt met bijzondere graffiti foto’s onder de titel “wie schrijft die blijft”. Karin Counet toont beelden en abstracte elementen. Het eindresultaat wordt bereikt door beweging van de camera en/of dubbele belichting. Inspiratie vindt Karin bij de fotograaf Valda Bailey en bij impressionistische schilders.  Riny Adams laat zich inspireren door de kunstenaars Cy Twombly en Luc Tuymans die bevreemdende kunst maken. Haar foto’s geven de schoonheid van slijtage en verval weer.

De opening staat gepland op vrijdag 15 december  om 19 uur.
De expositie is te bezoeken op zaterdag 16 en zondag 17 december van 12 tot 17 uur. De  leden van de groep zullen aanwezig zijn voor een ontmoeting en toelichting.

Locatie: Terpkerk, Grote Staat 26, 6129 Urmond.
Contact: Karin Counet, voorzitter 06 46591523

Gegevens

Begin:
16 december 2023 @ 12:00
Einde:
17 december 2023 @ 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Terpkerkje, Urmond
Grote Straat 26
Urmond, 6129CP Nederland
+ Google Maps

Organisator

Karin Counet
Telefoon
06 46591523

De redactie van de LKK is niet verantwoordelijk voor gegevens die door derden zijn aangeleverd. Controleer altijd de website van het evenement op de meest actuele gegevens.