Etienne Jammaers geselecteerd voor de Biënnale Cultuurvuur 2024

Geschreven door:
Gepubliceerd op:
Kunstenaar(s):
Laden Exposities

« Alle Exposities

Etienne Jammaers geselecteerd voor de Biënnale Cultuurvuur 2024

1 mei @ 08:00 - 30 september @ 17:00

Ploegmaat Etienne Jammaers werd geselecteerd voor de Belgische Biënnale Cultuurvuur 2024 met het werk

Hortus Botanicus Depictus, acrylverf op  hardboardplaat, 2,50 m op 12,50 m.

Over het werk zegt Etienne: “De geschilderde botanische tuin is een unieke en betoverende plek waar de schoonheid van planten en bloemen tot leven komt. Elke penseelstreek vangt de prachtige details en levendige kleuren van de flora, waardoor een visueel feest voor de zintuigen ontstaat. Acrylverf is hierbij mijn medium. Bezoekers kunnen zich verwonderen over de gedetailleerde weergave van de natuurlijke elementen, van delicaat gevormde bloemblaadjes tot sierlijke bladeren. Dit levendig kunstwerk laat ons de diversiteit en complexiteit van de botanische wereld op een nieuwe manier waarderen. Het is een eerbetoon aan de biodiversiteit op aarde en een viering van de creativiteit waartoe deze omgeving mij geïnspireerd heeft.”

Biënnale Cultuurvuur – editie 2024

Van 1 mei tot 30 september 2024 presenteren Plantentuin Meise en Cultuurvuur vzw voor de vierde maal een verrassende expo kunst 50+ in een van de grootste plantentuinen in de wereld, de Plantentuin van Meise (B).
Uit 150 aanmeldingen uit Vlaanderen, Brussel en Nederland werden 50 kunstenaars geselecteerd. Zij maakten één of meerdere kunstwerken voor precies die plek waar je het kunstwerk nu aantreft. De kunstenaars gingen de uitdaging aan om zich volop te laten inspireren door de natuur en meer specifiek door dat plekje in Plantentuin Meise.
Natuur en kunst gaan zo met elkaar in dialoog en vormen een onvermijdelijk en verrassend geheel!  
In deze natuur-galerij staan de meest uiteenlopende kunstvormen naast elkaar: van het fijnste glaswerk tot reusachtige plantencellen in staal, van adembenemende macrofotografie tot prachtig geschilderde fantasiewerelden op canvas of hardboard. Het talent van de kunstenaars ouder dan 50 is eindeloos.
De Biënnale Cultuurvuur 2024 benadrukt de schoonheid van kunst en natuur én roept op om met de grootste omzichtigheid met de natuur om te gaan.

Dit Belgische kunstevent is een realisatie van Cultuurvuur vzw in samenwerking met Plantentuin Meise en de Vlaamse Gemeenschap. 

4 van de 20 fragmenten zijn waaruit Hortus Botanicus Depictus is samengesteld.

Gegevens

Begin:
1 mei @ 08:00
Einde:
30 september @ 17:00
Evenement Categorie:
Site:
https://naturrainspiratus.be/home/deelnemers-2024/

Locatie

Plantentuin Meise Nieuwelaan 38 1860 Meise België
België + Google Maps

De redactie van de LKK is niet verantwoordelijk voor gegevens die door derden zijn aangeleverd. Controleer altijd de website van het evenement op de meest actuele gegevens.