Expositie ‘Homeless’ in Valkenburg

Laden Exposities

« Alle Exposities

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie ‘Homeless’ in Valkenburg

22 mei 2022 - 31 juli 2022

€8

Geopend dinsdag t/m zondag: 13.00 – 16.30 uur.

Van 22 mei tot en met 31 juli 2022 vindt er in de bovenzaal van Museum Valkenburg een thema-expositie plaats door 17 leden van de Limburgse Kunstkring met een gastexposante, i.s.m. Stichting Vluchtelingenwerk  Zuid-Nederland. De kunstenaars willen met deze expositie tonen dat zij, naast hun artistieke ambities, ook betrokken zijn bij maatschappelijke problemen. Er zijn een aantal bijzondere werken te zien die het resultaat zijn van een onderzoek naar de vluchtelingen- en daklozenproblematiek en het beeldend vormgeven van het thema ‘Homeless’.

De kunstenaars tonen in Museum Valkenburg een diversiteit aan disciplines zoals; schilderen, etsen, grafiek, keramiek, video en beeldhouwkunst. Het thema richt zich voornamelijk op acceptatie, empathie en begrip voor vluchtelingen en daklozen. Het resultaat is een variatie aan associaties en artistieke opvattingen over het ‘verbeelden’ van kwetsbare mensen in een geglobaliseerde samenleving. Kunstenaars kunnen met een expositie over mensen die op de vlucht (moeten) slaan, wellicht een moreel tegenwicht bieden aan ongenuanceerde uitingen en de vaak intolerante houding ten opzichte van vluchtelingen en thuislozen en daarmee een positieve bijdrage leveren aan het publieke debat. Kunst en cultuur kunnen mogelijk ook enige verlichting brengen in de situatie van vluchtelingen, als we erin willen geloven dat dit positieve krachten zijn die mensen raken en misschien even laten nadenken. Een tentoonstelling als ‘Homeless’ kan gezien worden als een aanvullend medium om verhalen en ervaringen van vluchtelingen ‘zichtbaar’ te maken, waarmee wellicht meer empathie opgeroepen wordt voor kwetsbare mensen in onze samenleving.

Gegevens

Begin:
22 mei 2022
Einde:
31 juli 2022
Kosten:
€8
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , ,

Locatie

Museum Valkenburg
Grotestraat Centrum 31
Valkenburg aan de Geul, 6301CW Nederland
Telefoon
043 601 63 94
Bekijk de site van Locatie

De redactie van de LKK is niet verantwoordelijk voor gegevens die door derden zijn aangeleverd. Controleer altijd de website van het evenement op de meest actuele gegevens.