Sjra Borsboom

Over Sjra Borsboom

Sjra is vormgever, glazenier, papierrestaurator en docent. Aan de Academie voor Toegepaste Kunsten te Maastricht werd zijn interesse gevormd door de wereld van kunst en natuur. Als jonge student zocht hij zijn weg in twee richtingen: enerzijds de educatieve kant en anderzijds als vormgever. Het afstudeerproject als Monumentaal vormgever vond plaats met een eindwerkstuk door hem vervaardigd in een glazeniersatelier. In zijn vrije tijd nam hij deel aan activiteiten bij werkgroepen in de geologie, archeologie en astronomie. Deze boden hem een ongekend aanbod aan inspiratiebronnen voor eigen werk.

Het stille karakter van de door mij gekozen en verzamelde materialen, vormen samen met de glasobjecten elk hun eigen dimensie. Transparant, gekleurd, het licht vasthoudend of weerkaatsend. De combinatie van het glas met de andere materialen -die allemaal hun eigen unieke geschiedenis hebben- roept een bijzondere sfeer op. Samen vertellen ze over het verleden, het heden en …..”

In mijn werk staan drie elementen centraal, het anders zijn, het bovennatuurlijke en het fantastische. Elk beeld en elke kleur geven een herkenbaar, uniek karakter.”


Sjra is te volgen via


Werk van Sjra Borsboom


Sjra Borsboom in het nieuws


Exposities van Sjra