Expositie “You talkin’ to me?”

Laden Exposities

« Alle Exposities

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie “You talkin’ to me?”

30 januari 2022 - 13 maart 2022

Expositie “You talkin’ to me?”, de kunst van communiceren
Van 30 januari t/m 13 maart is het voormalige politiebureau in Vaals omgebouwd tot expositieruimte waar 24 leden van de Limburgse Kunstkring en een gastexposante hun visie geven op het thema ‘Communicatie’.

Een conceptueel expositieproject van de Limburgse Kunstkring waarin ook nadrukkelijk  het moderne gebouw (1996) van architect Wiel Arets betrokken is. Wij hebben dankbaar gebruik gemaakt van de aanwezige mogelijkheden die in eerste instantie soms meer leken op ónmogelijkheden.

“You talkin’ to me?” zijn de iconisch geworden woorden van Robert De Niro in de film “Taxi Driver”. Daarin komt Travis Bickle als oorlogsveteraan aan in New York en gaat hij werken als taxichauffeur. Bickle is met afschuw vervuld door het verdwijnen van elk besef van normen en waarden. De antiheld beraamt een plan om de stad schoon te vegen van de filth and scum (vuiligheid en uitschot). Zijn de talloze en vrijwel onbegrensde mogelijkheden om te communiceren een fantastische ontwikkeling die vooral veel goeds heeft gebracht in ons voortdurende streven naar vooruitgang? Of zijn we inderdaad alleen maar voortdurend in gevecht met: nepnieuws, opruiing, polarisatie, verkiezingen, eenzaamheid, wantrouwen, thuiswerken, telefoonverslaving en complottheorieën? Communicatie is hotter dan ooit. Want als we allemaal anders communiceren, hoe kunnen we elkaar dan nog begrijpen en bereiken?

Locatie

Voormalig politiebureau Vaals
Randweg 5
Vaals, 6291DC Nederland

De redactie van de LKK is niet verantwoordelijk voor gegevens die door derden zijn aangeleverd. Controleer altijd de website van het evenement op de meest actuele gegevens.