Jaarexpositie ‘State of the art’ ECI-Cultuurfabriek Roermond

Laden Exposities

« Alle Exposities

  • Dit evenement is voorbij.

Jaarexpositie ‘State of the art’ ECI-Cultuurfabriek Roermond

4 februari 2023 - 26 maart 2023

Gratis

Hoog tijd dat de Limburgse Kunstkring zich na enkele corona-problematische jaren weer in een jaarexpositie kan laten zien!
De nieuwe tentoonstelling ‘State of the Art vindt plaats van 4 februari t/m 26 maart 2023 in de expositieruimte/bovenzaal van Cultuurfabriek ECI, ECI 13 in Roermond. Wij zijn uiteraard heel blij met de geboden mogelijkheid; Cultuurfabriek ECI is centraal gelegen in de provincie, heeft een grote uitstraling met vele bezoekers en is bovendien de gehele week toegankelijk.
Het doel van deze expositie is bezoekers een indruk te geven van de actuele samenstelling van de Limburgse Kunstkring en om de kwaliteit van het werk van de individuele leden te tonen.
Maandag t/m zaterdag geopend van 09.00 uur – 20.30 uur.
Zondag geopend van 10.00 uur – 17.00 uur.

Vernissage zaterdag 4 februari 15.00 uur. De opening zal verricht worden door drs. Ridsert Hoekstra, oud-directeur van Gemeentemuseum Roermond.

Extra ingelaste activiteiten:

In de filmzaal van de ECI Cultuurfabriek vindt in maart een aantal voorstellingen plaats van de documentaire ‘Dicht bij Vermeer’. https://www.ecicultuurfabriek.nl/film/dicht-bij-vermeer/

‘Meisje met de parel’
De Limburgse Kunstkring heeft haar eigen ‘Meisje met de parel’. Niet één meisje maar wel vier. Kunstenares Matti Heijmans heeft zich ook met het thema beziggehouden en haar werk zal te zien zijn speciaal in combinatie met de film. Direct aansluitend aan de filmvoorstellingen van vrijdag 10 maart, donderdag 16 en 23 maart en zondag 26 maart in de expozaal van ECI.
Matti Heijmans zal dan zelf aanwezig zijn om een toelichting te geven op haar werk. Zondag 26 maart is tevens de sluitingsdag van ‘State of the Art’, de grote expositie van de Limburgse Kunstkring op de eerste verdieping. De meeste van de deelnemende kunstenaars zullen dan vanaf ca 13.00 uur aanwezig zijn. Een goede gelegenheid om nog kennis te maken met het werk en de mens áchter het werk.

Tewaterlating in de Roer
Vrijdag 10 maart a.s. laat ook een andere kunstenaar van de Limburgse Kunstkring van zich horen bij ECI. Om 14.00 uur zal Clemens Maassen zijn ‘Sur Place’ installatie te water laten in de Roer onder de toegangsbrug naar de ECI. Kom kijken naar een object dat op een bijzonder verrassende manier omgaat met de energie die in een stromend riviertje verborgen zit! Alles in deze tijd draait immers om energie?


De redactie van de LKK is niet verantwoordelijk voor gegevens die door derden zijn aangeleverd. Controleer altijd de website van het evenement op de meest actuele gegevens.