Clemens Maassen

Over Clemens Maassen

Als Clemens, denkend aan wat hij nu doet, terugkijkt op zijn jeugd, dan ziet hij een piepklein jongetje dat een krukje timmerde, een lagere school-leerling die tekeningen en schilderijtjes maakte, een bedlampje in elkaar knutselde en met een balanceerstok over een staalkabel liep, en een middelbare scholier die bij zijn ooms in vakantietijd in de bouw werkte. Dat hij ooit kunstenaar zou worden kwam toen niet bij hem op.

Na de HBS ging hij In Delft Bouwkunde studeren en werd vervolgens architectuurdocent aan de TU in Eindhoven. Onderwijs in presentatietechnieken en tekenen uit de hand werd daar uiteindelijk zijn belangrijkste taak. Zelf bleef hij al die tijd tekenen, en later schilderen, en besloot op een gegeven moment dat hij kunstenaar was.

Maker, is de beste omschrijving die bij hem past. Iets maken is zijn grote passie, of het nu om een tekening, schilderij, meubel of installatie gaat. Bij de tekeningen, naaktmodellen, portretten, urban sketches en fantasietekeningen gaat het nog steeds om het oefenen.  Bij zijn schilderijen is de balans tussen orde en chaos het belangrijkste thema. Het project Nhorizon is hier volledig op gericht. Andere afwijkende grote projecten waren ‘de 12 steden van Calvino’ en ‘Dementie’.

‘Iets maken of het er altijd al was” (Vieira da Silva) is een uitspraak die boven zijn schildersezel hangt. Bij zijn installaties gaat het ook om balans, maar dan als spel met de zwaartekracht.

Eigenlijk is er sinds zijn jeugd weinig veranderd.

Op facebook laat hij regelmatig zien wat hij zoal maakt, zijn website wordt binnenkort herzien en met wat googelen vind je van alles. Enkele dagdelen per week geeft hij in zijn atelier schilder- en tekenles.


Clemens is te volgen via


Werk van Clemens Maassen


Clemens Maassen in het nieuws

Clemens Maassen


Exposities van Clemens