SPIEGELINGEN IN KLEI

Categorie: Nieuws

Geschreven door:
Gepubliceerd op:
Kunstenaar(s):

Lei Hannen, beeldend kunstenaar/keramist en lid van de Limburgse Kunstkring heeft in samenwerking met Keramiek Kring Limburg, de KKL, een expositie georganiseerd in het Museum Beesel. Niet voor niets heeft hij deze plaats uitgekozen aangezien Beesel bekend staat om zijn vele professionele keramisten.

In de loop van 2024 werd de mogelijkheid om een samenwerkingsverband aan te gaan tussen de Keramiek Kring Limburg en het Museum Beesel. Dit initiatief monde uit in het bijzonder project genaamd SPIEGELINGEN IN KLEI.

Lei Hannen nam het initiatief en daagde een aantal leden van de Keramiek Kring Limburg uit zich te laten inspireren door verzamelde objecten uit het depot van de Stichting Keramisch Erfgoed Beesel, afkomstig uit de rijke geschiedenis van de voormalige ateliers van St Joris en Loré. De deelnemende keramisten kozen een werkstuk uit. Vervolgens creëerden ze op een originele, vakkundige en kunstzinnige wijze hun eigentijdse keramische reflectie.

Het beeldverslag van dit uitdagende project geeft een bijzondere inkijk in de zeer gevarieerde en complexe mogelijkheden van het keramiekproces weer. De expositie is te zien elke zondag tot september 29 september 2024 van 11.00 tot 17.00 uur in het Museum Beesel.

Zie voor meer informatie: https://www.youtube.com/watch?v=OAoNTD4oepE

Werk van Lei Hannen