Ingrid Capozzi

Over Ingrid Capozzi

Het verhaal achter haar werk gaat over het landschap. Het gaat om verstilling, ruigheid, het openen van je zintuigen en een oer gevoel dat het klopt. Het is. Ingrid werkt met glas als medium om uitdrukking te geven aan dit gevoel. Van kinds af aan altijd buiten en aan het knutselen. Veel materialen zijn er door haar handen gegaan. Een aantal jaren geleden heeft zij zich in het versmelten van glas verdiept. Haar objecten zijn abstract organisch en associëren aan oa water, ijs, gebergten en gesteenten. Ieder werk geeft haar inspiratie en aanknopingspunten voor een volgend. De stapel met schetsjes groeit en groeit en het verbaast haar wel eens hoe onuitputtelijk haar bron is die diep van binnen zit. Dat geeft een rijk gevoel. De passie om te maken zit dus diep, waarbij het ontdekkingsproces belangrijk is.
Het materiaal glas verrast haar nog vaak. Als de uitstraling van een stuk subtiel een nieuwe richting ingeslagen is, dan huppelt zij verder op een meanderend pad dat zij zwervend aflegt.

Haar werk evolueert, altijd in haar stijl. Een voorbeeld zijn recente werken gemaakt voor exposities georganiseerd in het kader van de Limburgse Kunstkring. Hier heeft zij gekozen om met spiegels haar interpretatie van de gegeven thema’s (Homeless en Communicatie) uit te drukken. Nog steeds duidelijk werken van haar hand en uit haar hart, wel met een heel andere benadering dan haar vrije werk.

Naast glas verwerkt Ingrid vaak ook andere materialen in haar objecten. Dat kan oa olie of acryl verf zijn, maar ook metaal, textiel en papier. De juiste combinatie van glas en achtergrond is een puzzel, en ook hier ontdekt zij keer op keer weer nieuwe, subtiele manieren om haar werk vorm te geven.

Zij streeft naar balans. Een werk is voor haar geslaagd als het klopt, het verrast, beroert en behaagt. Als je blijft kijken en er keer op keer weer iets nieuws in ontdekt.


Ingrid is te volgen via


Werk van Ingrid Capozzi


Ingrid Capozzi in het nieuws


Exposities van Ingrid