De Jaartentoonstelling, nog tot 26 maart

Categorie: Nieuws

Eindelijk kunnen en mogen wij weer een jaartentoonstelling organiseren!
Onze laatste jaarexpositie vond plaats in mei/juni 2019. Waarna corona toesloeg. Het lijkt, met alles wat er in de wereld nadien gebeurd is, wel eeuwen geleden. De enige echt grote expositie van de Limburgse Kunstkring die nadien nog gehouden kon worden was de thema-expositie ‘You talkin’ to me?’ in het voormalige politiebureau in Vaals in het begin van dit jaar. Hoog tijd dus dat de Limburgse Kunstkring zich weer als kunstenaarsvereniging kan laten zien!

‘State of the Art’

De nieuwe tentoonstelling ‘State of the art’ vindt plaats van 4 februari t/m 26 maart 2023 in de expositieruimte/bovenzaal van Cultuurfabriek ECI, ECI 13 in Roermond. Wij zijn uiteraard heel blij met de geboden mogelijkheid; Cultuurfabriek ECI is centraal gelegen in de provincie, heeft een grote uitstraling met vele bezoekers en is bovendien de gehele week toegankelijk.
Het doel van deze expositie is bezoekers een indruk te geven van de actuele samenstelling van de Limburgse Kunstkring en om de kwaliteit van het werk van de individuele leden te tonen.

Vernissage zaterdag 4 februari 15.00 uur. De opening zal verricht worden door drs. Ridsert Hoekstra, oud-directeur van Gemeentemuseum Roermond.

Extra activiteiten ingelast!

In de filmzaal van de ECI Cultuurfabriek vindt in maart een aantal voorstellingen plaats van de documentaire ‘Dicht bij Vermeer’. https://www.ecicultuurfabriek.nl/film/dicht-bij-vermeer/

‘Meisje met de parel’
De Limburgse Kunstkring heeft haar eigen ‘Meisje met de parel’. Niet één meisje maar wel vier. Kunstenares Matti Heijmans heeft zich ook met het thema beziggehouden en haar werk zal te zien zijn speciaal in combinatie met de film. Direct aansluitend aan de filmvoorstellingen van vrijdag 10 maart, donderdag 16 en 23 maart en zondag 26 maart in de expozaal van ECI.
Matti Heijmans zal dan zelf aanwezig zijn om een toelichting te geven op haar werk. Zondag 26 maart is tevens de sluitingsdag van ‘State of the Art’, de grote expositie van de Limburgse Kunstkring op de eerste verdieping. De meeste van de deelnemende kunstenaars zullen dan vanaf ca 13.00 uur aanwezig zijn. Een goede gelegenheid om nog kennis te maken met het werk en de mens áchter het werk.

Tewaterlating in de Roer
Vrijdag 10 maart a.s. laat ook een andere kunstenaar van de Limburgse Kunstkring van zich horen bij ECI. Om 14.00 uur zal Clemens Maassen zijn ‘Sur Place’ installatie te water laten in de Roer onder de toegangsbrug naar de ECI. Kom kijken naar een object dat op een bijzonder verrassende manier omgaat met de energie die in een stromend riviertje verborgen zit! Alles in deze tijd draait immers om energie?


Voor de praktische informatie: zie de agenda

De deelnemende kunstenaars:

Joep van Kerkom
Ingrid Capozzi
Gertie Meys
Cor Wegh
Matti Heijmans
Ahmed Kleige
Marjon Merckelbach
Rogate Savelkoul
Stefaan Vermeulen
Jacob Muys
Cees Alfrink
Helga van der Poel
Jo Ramakers
Theresie Tholen
Leo Horbach
Petra Poolen
Manuela Vermeeren
Marjon Bessems
Sjra Borsboom
Godelief Ceulemans
Luc ten Klooster
Georges Daemen
Suus Elkink
Lei Hannen
Dominique Ampe
Nic Heffels
Truus Houben
Clemens Maassen