Karin Counet

Kunstfotograaf / creatieve fotokunst / collages

Inspiratie uit impressionistische schilderkunst

Ik rondde aan de Kunstacademie Maasmechelen de zevenjarige opleiding Creatieve Fotokunst af. Sindsdien ben ik actief als kunstfotograaf en word ik vooral geïnspireerd door de impressionistische schilderkunst. Door digitale fotobewerking maak ik impressionistische landschappen en portretten met abstracte elementen. Vaak gebruik ik de technieken ICM en Multiple Exposure. Soms heeft de abstractie de overhand, soms is deze subtiel toegevoegd. Met mijn digital artworks probeer ik mijn eigen wereld te maken. Een wereld die zeker niet altijd de realiteit laat zien. In feite breng ik de kijker op een dwaalspoor.

Voordat ik aan de fotografische opleiding aan de Kunstacademie begon, schilderde ik jarenlang grote abstracte doeken. In die periode volgde ik schilderlessen bij diverse professionele kunstenaars. Ik schilderde intuïtief en experimenteerde met kleuren en lijnen.

Geleidelijk aan ging ik van het schilderen van grote doeken over naar het maken van kleiner werk. Momenteel maak ik vooral collages. Het materiaal dat ik daarvoor gebruik zijn grotendeels mijn eigen monoprints, die ik afdruk op Japans rijstpapier. In combinatie met diverse mixed media geef ik mijn collages vorm. Ook hierbij werk ik vooral intuïtief. 


Karin is te volgen via


Werk van Karin Counet


Karin Counet in het nieuws

Karin Counet

Etienne Jammaers


Exposities van Etienne