Nieuwe POP UP GALERIE in GELEEN

Categorie: Nieuws

Geschreven door:
Gepubliceerd op:
Kunstenaar(s):

Begin mei was het even spannend. Zes leden van de LKK hebben in april de koppen bij elkaar gestoken en een nieuwe galerie gerealiseerd. Vanuit de Limburgse Kunstkring hebben we een connectie met Maximus. Deze Vastgoedbeheerder bood dit pand aan onder de leden van de Kunstkring en de zes kunstenaars gaven aan mee te willen doen.
Na een maand renoveren, klussen en inrichten in het leegstaande voormalige Schunck-pand ging de deur op vrijdag 3 mei jl. open. Het resultaat van deze nieuwe galerie in Geleen mag er zijn. Het was wachten op de eerste bezoekers. Na het noodweer en diverse fikse regenbuien was het maar de vraag of de mensen de deur uit zouden gaan en op een vrijdagmiddag kunst zouden gaan kijken én kopen.

Wij, Cees Alfrink, Godfried Dols, Lei Hannen, Nic Heffels, Leo Horbach en Jacob Muys kijken terug op een geslaagde opening van deze mooie POP-UP-galerie gelegen aan de Rijksweg Zuid 1E  te Geleen, tegenover Albert Heijn. Onder het genot van een hapje en een drankje genoten de aanwezigen van de mooie entourage en natuurlijk van de getoonde kunst.  De genodigden en de belangstellende bezoekers knoopten daarbij gesprekken aan met de aanwezige kunstenaars. Zij kregen inzicht op de manier waarop de kunstwerken tot stand zijn gekomen en de kijk op de kunst vanuit de kunstenaar. Leuke geanimeerde gesprekken met diverse invalshoeken.
Galerie Gelaen is geopend op de eerste zondag van de maand, en op vrijdag en zaterdag steeds van 13.00 tot 17.00 uur.

Adres: Galerie Gelaen, Rijksweg Zuid 1E Geleen.

Jacob Muys