Arno Roeloffzen

Over Arno Roeloffzen

Arno Roeloffzen tekende al vanaf zijn jeugd. Schilderijen in het hotel van zijn ouders waren dankbare onderwerpen om te oefenen bij het tekenen. Ook landschappen, huizen en boerderijen in zijn woonomgeving tekende hij graag.

Hij heeft in Maastricht les gehad van beeldend kunstenaar Jannel (Jan Nelissen) en veel van hem geleerd. Gaandeweg ontwikkelde Arno zich tot een materieschilder.

De oude grond van het Mergelland waar hij woonachtig was, heeft meerdere interesses bij hem opgeroepen. Het ontstaan van de aarde, oude culturen en de overblijfselen daarvan beïnvloeden het te maken werk waar hij eerst een structuurlaag/reliëf op het canvas aanbracht. Daarop werden meerdere materialen aangebracht waarbij hij abstractie en vorm in evenwicht bracht. Zo ontstonden schilderachtige collages, waarbij reeds afgedankte materialen opnieuw werden gebruikt als vorm van gezochte duurzaamheid. In zijn werk zijn ‘Sporen uit het verleden’ vaak terugkerende thema’s.

Bijzondere exposities waren o.a. in 1997 een dubbelexpositie van Jos Kokkelmans en Arno Roeloffzen – Raku en Materie – in galerie Deps te Ingber-Gulpen (De Limburger, Heuvelland Aktueel, Limburgs Dagblad). In 2005 een expositie van Arno Roeloffzen (schilderijen), Cor Wegh (papierobjecten) en Guus Seibert (beelden van steen) bij Galerie Anubis te Budel-Schoot met als titel ‘Het verleden als inspiratiebron’ (Eindhovens Dagblad). Met genoegen denkt hij ook aan de vele exposities in de loop der jaren met leden van de Limburgse Kunstkring. Arno is overleden na een kort ziekbed.Werk van Arno Roeloffzen


Arno Roeloffzen in het nieuws


Exposities van Arno