Cees Alfrink

Over Cees Alfrink

Tijdens zijn opleiding tot industrieel ontwerper wordt Cees Alfrink al uitgedaagd om zijn tekenpassie, die al stamt uit zijn basisschoolperiode verder te verdiepen. Het beperkt zich hierbij evenwel hoofdzakelijk tot product- en modeltekenen.
Pas nadat hij na zijn studie in Limburg aan het werk slaat neemt zijn interesse in de grafische kunst grotere vormen aan. Via cursussen verdiept hij zich in de etstechniek.
Om zich nog verder te bekwamen volgt Cees de opleiding tot grafisch kunstenaar aan de Stedelijke
Academie voor Plastische Kunsten te Genk (B). Hierbij krijgen zowel de traditionele technieken, zoals etsen, zeefdrukken, steendrukken en
linosneden veel aandacht, maar ook de mogelijkheden die de digitale technieken de kunstenaar bieden om tot grafische kunst te komen.
Op dit moment maakt Cees Alfrink zowel etsen, als digitale werken. Bij deze laatste techniek is het vooral de pigmentdruk die een hoofdrol speelt. Het meest aansprekende hierbij is de praktisch rasterloze fijnheid van de afdruk, de enorme beelddiepte, de zeer hoge scherpte en detaillering. Deze techniek kenmerkt zich door een enorme vrijheid in diepe kleuren met zachte overgangen.
De pigmentdrukken hebben een fluweelzachte uitstraling. De prenten worden gedrukt op zuivere alpha-cellulose, wit Hahnemühle papier van 310 g/m².
De werken van Cees Alfrink worden vooral geïnspireerd door de mythologie en de natuur. Zo ontstaat er onder andere een grote serie met werken gebaseerd op de Griekse Mythologie.
Kenmerken van zijn werken zijn vooral humor (zijn werken laten de beschouwer glimlachen) en een verhalend karakter, maar ook bijvoorbeeld surrealistische aspecten komen voor. Echter serieuze onderwerpen, zoals dementie of vluchtelingenstromen, worden ook niet geschuwd.
Vanaf 2003 is Cees Alfrink lid van de Limburgse Kunstkring.


Cees is te volgen via


Werk van Cees Alfrink


Cees Alfrink in het nieuws


Exposities van Cees