Matti Heijmans

Over Matti Heijmans


Matti Heijmans (Matthei) is geboren en opgegroeid in Noord-Brabant en na wat omzwervingen is zij terechtgekomen in Heerlen.
Zij studeerde Cultuurwetenschappen aan de Universiteit. Door deze studie realiseerde zij zich dat ze haar liefde voor de kunst in een praktiserende vorm wilde omzetten. Na enkele jaren schildercursussen te hebben gevolgd besloot ze om aan de Kunstacademie in Maasmechelen te gaan studeren. In 2010 studeerde zij af in de Hogere Graad Schilderkunst en in 2012 voegde ze daar de Specialisatie Graad in de Schilderkunst aan toe.

Ze laat zich inspireren door reizen, de natuur, steden en mensen.
Voor Matti is Kunst het vertalen van hetgeen haar raakt, waarbij mensen de belangrijkste rol spelen. Dat kan in een thema als de vluchtelingenproblematiek naar voren komen wat haar de laatste tijd veel bezighoudt. In haar werk kom je vaak haar dierbaren tegen of personen die haar intrigeren.
Zij werkt graag met verschillende technieken: tekenen, schilderen, fotograferen, het bewerken van foto’s, het bewerken van materialen en meer. Zij maakt gebruik van verschillende materialen zoals: plexiglas, canvas, stof, schelpen en al hetgeen dat zich aandient. Matti werkt met name veel met plexiglas omdat haar dat de mogelijkheid biedt om transparant en driedimensionaal te werken. Het gaat bewegen. Het biedt haar de mogelijkheid om een verhaal neer te zetten.
Het gebruik van deze verscheidene technieken voedt ook haar creatieve vormingsproces. Kenmerkend voor het werk van Matti is het gebruik van meerdere plexi-lagen achter elkaar waardoor er een gelaagdheid in lijnen en diepte ontstaat waarbij Matti middels andere technieken voor een accentuering zorgt.

Matti heeft vanaf 2005 veel geëxposeerd. Noemenswaardig is haar solo-expositie in het WTC te Amsterdam in 2021.


Matti is te volgen via


Werk van Matti Heijmans


Matti Heijmans in het nieuws


Exposities van Matti