Joep van Kerkom

Over Joep van Kerkom

Z I J N  P A S S I E
Nieuwe dingen maken, concepten bedenken, toegepast of vrij, het maakt niet zoveel verschil, het goede gevoel komt vanzelf.


K U N S T E N A A R
Opgeleid als grafisch ontwerper/ illustrator en gefascineerd door schilderen, autonoom en het proces van inkt en papier.


P R A K T I J K
Hij combineert zijn werk als grafisch ontwerper met het maken van grafische werken op diverse materialen en schilderijen, van Kerkom  ontwerp • art


S A M E N W E R K I N G
Lid van KunstCorridor61 en Limburgse Kunstkring, gezamenlijke exposities en themaprojecten.


T H E M A T I E K
De gekozen beeldelementen liggen verborgen in de onderschildering, die ‘abstract expressionistisch’​ ontstaat. Je ziet in de kleur en vormvlakken dat wat er op dat moment in je hoofd rondspookt. Dit voor jou ‘herkenbare’ figuratieve element wordt geïsoleerd en moet uiteindelijk het verhaal vertellen, Soms weet je niet meteen waarom iets je wel of niet iets doet. Zonder nadrukkelijk gebruik van esthetiek, of het soms trachten uit te bannen, de inhoud zo krachtig mogelijk weergeven in de hoop een collectieve herinnering op te roepen. > Figuratief expressionisme.


P R O C E S
Alledaagse momenten, situaties… schijnbaar onbelangrijk, werken relativerend. Aan het grote geheel ondergeschikte details die niet opgemerkt zijn, zichtbaar maken. Je constant afvragen wat wel of niet belangrijk is. Weglaten van het overbodige. Dit alles loopt via bepaalde vaste lijnen. Er is een periode dat je ergens lyrisch over bent, dit gevoel kan verdwijnen maar er rest iets tastbaars, een schilderij, een schets een illustratie. Daarmee is het echter niet afgelopen. Deze lijnen blijven langs elkaar lopen. Soms in schijnbaar heel verschillende technieken of stijlen. Een blijvende onrust, Aan een schilderij beginnen, vastlopen, weglopen, opnieuw beginnen, even vooruit kunnen, het af moeten maken.


Joep is te volgen via


Werk van Joep van Kerkom


Joep van Kerkom in het nieuws


Exposities van Joep