Rogate Savelkoul

Over Rogate Savelkoul

Van jongs af aan heeft Rogate zich verwonderd over beeld en vorm van de door de mens gecreëerde wereld.
Na haar opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag heeft ze haar vleugels uitgeslagen als interieurarchitect. Haar voortdurende nieuwsgierigheid leidde in toenemende mate tot het verbeelden van verhalen en ideeën in bronzen sculpturen om te verbinden in elkaars verwondering.

Als kunstenaar pakt Rogate thema’s op die haar verrassen en raken. Het ontlokken van emoties bij de aanschouwer is daarbij altijd haar streven, om zo tot een dialoog te komen. Als het je raakt, dan raakt het jouw ziel en hoort het al bij jou! Juist in die verwondering, blijkt eens temeer de verbinding èn de dialoog te liggen tussen de kunstenaar en aanschouwer. De sculpturen -of ze nu meer verhalend of meer abstract zijn- geven altijd dynamiek aan de ruimte en worden gekenmerkt door haar unieke signatuur.

Daarnaast geeft ze gecertificeerd interieuradvies om de woonomgeving een perfecte weerspiegeling te laten zijn van de bewoners met net dat beetje extra. Kunst is daarbij de kroon op het geheel!!
Haar werk is te vinden zowel bij particuliere als zakelijke opdrachtgevers.


Rogate is te volgen via


Werk van Rogate Savelkoul


Rogate Savelkoul in het nieuws


Exposities van Rogate